Ons Verhaal

Sinds 2012 maken wij unieke wijnen van uitzonderlijke kwaliteit

Vier enthousiaste vrienden met een passie voor wijn besluiten tijdens een diner in 2012 om drie unieke wijngaarden in Languedoc-Roussillon te kopen. Onze missie? Uitzonderlijke wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit produceren. Diezelfde avond zong sopraan Noémie Schellens opera-aria’s. Zij inspireerde ons zodanig dat ze de muze werd van onze wijnen.

Klik op de data & pijltjes
 1. Het diner

  Het begint allemaal in 2012. Vier vrienden zitten rond een tafel in een Belgisch restaurant, genietend van een verfijnde maaltijd en een goed glas wijn. Die avond werd er een opera-diner georganiseerd met de bekende sopraan Noémie Schellens. Zij inspireerde ons zodanig dat ze werd bekroond tot muze van onze wijn.

 2. Vineyards of Noémie Wines in Languedoc-Roussillon

  De opstart

  In de daaropvolgende weken en maanden worden verschillende wijngaarden aangekocht: eerst een perceel in Maury (Grenache), dan een stukje in Montner (Syrah), en tenslotte een mooi stuk grond in Tautavel (Grenache Noir).

   

  Toen begon pas het echte werk. Franck Galangau, directeur van het wijnhuis Vignerons d’Agly, gaf ons de vrijheid om te experimenteren en de gewenste vinificatiestijl te ontwikkelen. Dit was een unieke ervaring en een droom voor de makers. Stéfan Wauters, één van de oprichters: “Ik zorg voor de productie in nauwe samenwerking met mijn vriend, de oenoloog van de kelder van Estagel. Hier worden onze wijnen gevinifieerd, weliswaar gescheiden van de andere wijnen van deze kelder. Elk jaar reis ik 6 tot 8 keer om de verschillende productiefasen op te volgen, van de oogst tot het bottelen van onze wijnen. Het is dus wel degelijk een Belgisch-Frans project, maar toch voor 80% Belgisch, want de 3 percelen zijn van ons en de vinificatiebeslissingen worden ook door ons genomen.”

   

  Vandaag, verschillende jaren later, heeft de wijn de grootste onderscheidingen behaald. De wijn ‘Noémie 2017’ wit heeft de gouden medaille op Le Concours Général Agricole de Paris 2018 gewonnen, ‘Le Secret de Noémie 2015’ won de ‘Grand Gold Medal’ op Le Concours Mondial 2020 en ‘Noémie 2016’ rood won de ‘Grand Gold Medal’ én ‘La Révélation Internationale’ op Le Concours Mondial 2020. “Het is een echte vreugde, want dit project ligt ons nauw aan het hart. Zo’n gerenommeerde prijzen kunnen ons alleen maar gelukkig maken!”

 3. Onze eerste wijn

  Onze eerste wijn, Noémie rood 2013.

 4. Dinner in the Sky

  Noémie rood en Noémie wit worden verkozen door de sterrenchefs en exclusief aangeboden voor alle Diners In The Sky evenementen in Brussel en Antwerpen.

 5. Gouden medaille

  Gouden medaille voor Noémie wit op Le Concours Général Agricole de Paris.

 6. Groot symfonisch opera concert

  Symfonisch opera concert in Leuven met Noémie Schellens in de schijnwerpers.

 7. ‘Grand Gold Medal’ op Le Concours Mondial 2020

  Tijdens Le Concours Mondial 2020 werd de rode wijn ‘Noémie 2016’ bekroond met zowel de ‘Grand Gold Medal’ als de felbegeerde prijs ‘La Révélation Internationale’. Daarbij kreeg ook de rode wijn ‘Le Secret de Noémie 2015’ de ‘Grand Gold Medal’.

 8. ?

  Verrassing…