Verkozen tot beste rode wijn op Le Concours Mondial 2020

Vier enthousiaste vrienden met een passie voor wijn besluiten tijdens een diner in 2012 om drie unieke wijngaarden in Languedoc-Roussillon te kopen. Onze missie? Uitzonderlijke wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit produceren. Diezelfde avond zong sopraan Noémie Schellens opera-aria’s. Zij inspireerde ons zodanig dat ze de muze werd van onze wijnen.
Tijdens Le Concours Mondial 2020 werd de rode wijn ‘Noémie 2016’ bekroond met zowel de ‘Grand Gold Medal’ als de felbegeerde prijs ‘La Révélation Internationale’. Daarbij kreeg ook de rode wijn ‘Le Secret de Noémie 2015’ de ‘Grand Gold Medal’.
“Het is een echte vreugde, want dit project ligt ons nauw aan het hart. Zo’n gerenommeerde prijzen kunnen ons alleen maar gelukkig maken!”

Wijngaarden geselecteerd voor hun kwaliteit

De wijngaarden liggen in het hart van de Pyrénées Orientales, gelegen tussen de Middellandse Zee en de bergen van Corbières, Canigou en Albères. Het ruige landschap biedt een verscheidenheid aan bodems die ideaal zijn voor de wijnbouw. Elke druif wordt met de hand geselecteerd en gesorteerd om zo de beste kwaliteit te garanderen.
De wijngaard voor onze Syrah druiven bevindt zich op een koelere hoogte (350m) in de buurt van Montner. Het heeft een prachtige leisteenbodem en 35 jaar oude wijnstokken.
De bodem van de Grenache druif wordt gekenmerkt door alluviale, rode kleigronden en telt een groot aandeel gerolde kiezels, net zoals in Châteauneuf-du-Pape. Deze wijngaarden hebben wijnstokken van minstens 50 jaar oud en bevinden zich in Tautavel en Maury.
Aangezien de opbrengst van de wijngaarden minder dan 3000 liter per hectare bedraagt, kunnen wij uitzonderlijke wijnen aanbieden.

SECRET EVENTS

Secret Vineyards organiseert het hele jaar door unieke evenementen op uitzonderlijke locaties. Operavoorstellingen, hoogstaande culinaire ervaringen, speciale wijnproeverijen en concerten zijn slechts een voorproefje van het gevarieerde aanbod.
Wil u deel uitmaken van zo’n unieke ervaring? Schrijf u dan nu in.

Herken je deze opera aria?

Luister goed naar deze compositie… Als u de componist en de titel van het werk herkent, vertrekt u misschien met 6 flessen ‘Noémie’ rood. Let op, enkel de eerste die het goede antwoord raadt, wint de prijs. Wees snel!

Coup de cœur by Secret Vineyards

Secret Vineyards presenteert zijn Coup de Coeur wijnen. Dit zijn unieke, uitzonderlijke wijnen in zeer beperkte oplage, klaar om ontdekt te worden. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van onze unieke aanbiedingen? Schrijf u dan nu in op onze Newsletter.

Accessoires en geschenkideeën

Secret Vineyards biedt ook een reeks kwaliteitsaccessoires aan. Deze artikelen zijn speciaal ontworpen voor de veeleisende wijnliefhebber.

Ontwerp ons volgende wijnetiket

Ontwerp het wijnetiket voor onze volgende wijn: Noémie Rosé. Diegene met de meeste likes wint niet alleen een bon ter waarde van 250€, je creatie zal ook te zien zijn op onze volgende fles wijn!