Mundus Vini 2022

Mundus Vini 2022 Grand International Wine Award

Mundus Vini 2022

Mundus Vini 2022 Tasting Awards

NOÉMIE AWARDS

Zowel Noémie Rood 2016 als Le Secret de Noémie 2015 werden bekroond met de GOUDEN MEDAILLE op Mundus Vini 2022.

Noémie Wit 2018 ontving de Zilveren Medaille.

MUNDUS VINI 2022 – 31ST GRAND INTERNATIONAL WINE AWARD

MUNDUS VINI is een wijnwedstrijd opgericht door Meininger Verlag en is nog steeds een van de belangrijkste wijncompetities ter wereld. Elk jaar worden meer dan 12.000 wijnen ingeschreven.

Het doel van deze wedstrijd is de kwaliteit van de ingeschreven wijnen te erkennen en te waarderen. De behulpzame leidraad voor de wijnklant staat gelijk aan de bevestiging van de door de producent geleverde kwaliteit.

Voor de beoordeling van de wijnen door de internationale jury met de medaille “GOUD” worden ten minste 90 punten gegeven. Alleen de best beoordeelde wijnen krijgen de bijbehorende onderscheiding.

DE JURY

De jury bestaat uit persoonlijkheden die in de wijnwereld gerespecteerd worden. Onder hen bevinden zich opgeleide oenologen, uitstekende sommeliers, erkende detailhandelaren met een bovengemiddelde wijnkennis, vakjournalisten en wetenschappers uit alle landen van de wereld.

Hun know-how en professionele kennis van wijn hebben ertoe bijgedragen dat deze wedstrijd is ontstaan en over de hele wereld bekendheid heeft gekregen.

BLIND PROEVEN

De wijnen worden in een proeverij gerangschikt volgens categorie, herkomst, kwaliteitsniveau en smaak en worden gewaardeerd volgens het internationale 100-puntenschema van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw Vine and Wine (OIV), dat ook wordt erkend door de Internationale Unie van Oenologen (UIOE).