Decanter World Wine Awards 2022

Decanter Awards for Noémie Wines by Secret Vineyards

Decanter World Wine Awards 2022

NOéMIE AWARDS

Onze vier Noémie wijnen werden bekroond met hoge scores op de Decanter World Wine Awards 2022. Zo ontving onze witte wijn Noémie 2018 maar liefst 93 punten, Noémie Les Garettes 2019 92 punten, Noémie Rood 2016 91 punten en Noémie Ouverture 2019 88 punten.

DECANTER WORLD WINE AWARDS

Decanter World Wine Awards (DWWA) is ‘s werelds grootste en meest invloedrijke wijncompetitie met een wereldwijd bereik. De DWWA wordt beoordeeld door de beste wijnexperts uit de hele wereld en geniet internationaal vertrouwen vanwege het strikte jureringsproces.

Ongeveer 250 deskundige juryleden, waaronder 41 Masters of Wine en 13 Master Sommeliers, evalueerden 18.244 wijnen uit 54 landen tijdens DWWA 2022, goed voor een recordaantal geproefde wijnen.

250 JURYLEDEN
18.244 SAMPLES
UIT 54 LANDEN
41 MASTERS OF WINE EN 13 MASTER SOMMELIERS
‘S WERELDS GROOTSTE EN MEEST INVLOEDRIJKE WIJNCOMPETITIE
Decanter Judging Panel Awards

DE JURY

Het succes van de Decanter World Wine Awards berust op zijn unieke beoordelingsproces en zijn juryleden van wereldklasse. Wijnen worden op regionale basis beoordeeld in zorgvuldig georganiseerde groepen per land, regio, kleur, druif, stijl, oogstjaar en prijsklasse. Op die manier worden wijnen in categorieën beoordeeld ten opzichte van hun tegenhangers.

De juryleden proeven de wijnen individueel. Ze zijn op de hoogte van de regio, de stijl en de prijsklasse, maar ze weten niet wie de wijn geproduceerd heeft of wat de merknaam is. Vervolgens vergelijken ze hun notities en komen ze tot een consensus over de punten/medailes voor elke wijn.

PUNTEN EN MEDAILLES

De medaillecategorieën komen overeen met het scoresysteem van 100 punten dat wordt gebruikt door Decanter en vele andere topwijncritici over de hele wereld. Wijnen worden beoordeeld op hun eigen individuele verdiensten. Dit betekent dat het heel goed mogelijk is dat verschillende wijnen in een wijncategorie een bronzen, zilveren of gouden medaille krijgen. In een andere reeks kunnen dan weer minder medailles worden behaald.

Decanter bottles medals for noémie wines