Le Concours Mondial

Le Concours Mondial

ONZE MEDAILLES

De rode wijn Noémie 2016 werd bekroond met de ‘Grand Gold Medal’ op Le Concours Mondial 2020 in Brno, Tsjechië, en ontving eveneens de felbegeerde prijs ‘La Révélation Internationale’. Dit betekent dat van alle deelnemende internationale rode wijnen, Noémie 2016 rood verkozen werd tot beste wijn.

Ook kreeg Le Secret de Noémie 2015 rood de ‘Grand Gold Medal’ op Le Concours Mondial 2020.

LE CONCOURS MONDIAL

Le Concours Mondial de Bruxelles is een internationale wedstrijd waar meer dan 8000 wijnen geproefd en beoordeeld worden door een selectie gerenommeerde proevers uit alle hoeken van de wereld. Professionals, opinieleiders en spelers uit de wijnwereld selecteren wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit, en dit zonder voorkennis – en dus beïnvloeding – van het etiket. De competitie wordt erkend als één van de belangrijkste wijnevenementen ter wereld.

In 2015 namen 320 internationale juryleden van 50 verschillende nationaliteiten deel, een diversiteit die bijdraagt ​​aan zowel het unieke karakter van het evenement als aan de objectiviteit van de resultaten.

25 JAAR ERVARING
MEER DAN 8.000 SAMPLES
UIT 50 LANDEN
EEN RONDREIZENDE WEDSTRIJD
320 INTERNATIONALE PROEVERS DIE 50 NATIONALITEITEN VERTEGENWOORDIGEN
OPVOLGING VAN DE WINNENDE WIJNEN OM ZO DE BETROUWBAARHEID VAN DE RESULTATEN TE GARANDEREN

BLIND PROEVEN

Elke wijn wordt uiteraard blind geserveerd. De organisatie van de competitie garandeert de volledige anonimiteit van de stalen. Zowel het etiket als de vorm van de fles krijgen de proevers nooit te zien. De enige vermelding die de deskundigen wordt meegedeeld, is het oogstjaar.

DE JURY

De juryleden worden uiterst nauwkeurig geselecteerd. Het panel bestaat uit internationale kopers en handelaren, ingenieurs en oenologen, journalisten, schrijvers en wijncritici, onderzoekers en vertegenwoordigers van professionele instellingen. Zij zijn verantwoordelijk voor het toekennen van de medailles aan de beste producenten.

Er zijn 60 panels van 5 tot 6 proevers, waarvan drie panels zich toeleggen op zoete wijnen (Porto, Jerez, Madeira) en vijf andere panels op roséwijnen.